Daar bevallen waar jij je fijn voelt!

Je kunt de plaats van je bevalling altijd zelf kiezen. Wij begeleiden de geboorte van jullie baby zowel thuis of in het ziekenhuis op de ‘open verloskamer’.
Het is van belang dat je daar bevalt, waar jullie je het meest prettig voelen. De ontsluiting verloopt sneller als je je fijn en ontspannen voelt. Je mag hierover altijd nog beslissen als je weeën krijgt. Zorg daarom dat je op beide situaties voorbereid bent.

In Nederland kiezen vrouwen regelmatig voor een thuisbevalling in hun eigen vertrouwde omgeving. De zorg die je nodig hebt, is 24 uur per dag, 7 dagen per week en overal beschikbaar. Dit systeem van hooggekwalificeerde service is uniek in de wereld en we zijn trots dat in Nederland de mogelijkheid nog steeds bestaat om thuis te bevallen. Onderzoek wijst uit dat thuis bevallen even veilig is als in het ziekenhuis. Tijdens de bevalling krijgen we assistentie van een kraamverzorgster. Wij hebben als verloskundigen alle middelen bij de hand die nodig zijn voor  de opvang van moeder en kind. Het is bovendien mogelijk om thuis te bevallen als jullie in Duitsland wonen.

Natuurlijk begeleiden wij ook een bevalling op de open verloskamer in het ziekenhuis. Een reden om poliklinisch te bevallen, kan zijn dat jullie je daar prettiger voelen. Of misschien woon je te klein of zijn er andere hinderlijke omstandigheden waardoor thuis bevallen niet ideaal is. Daarnaast kunnen er ook medische redenen zijn waarvoor wij adviseren de geboorte op de open verloskamer na te streven, in plaats van thuis. Dit zullen wij altijd kenbaar maken en met jullie bespreken.

Bij een bevalling op de open verloskamer zal het eerste gedeelte van de ontsluiting thuis plaatsvinden. Het laatste gedeelte van de ontsluiting (vanaf ongeveer 5 cm) zal dan onder onze begeleiding in het ziekenhuis plaatsvinden. Hier worden we geassisteerd door een verpleegkundige. Indien de bevalling zonder complicaties verloopt gaan jullie 2-3 uur na de bevalling met de baby naar huis.

Het ziekenhuis waar wij onze poliklinische geboortes begeleiden is het Zuyderland Medisch Centrum te Heerlen. Wij hebben ook een contract met het MUMC+ Maastricht.