Welkom!

Onze praktijk is gevestigd op een rustige locatie in het centrum van Sittard. De praktijk is onderdeel van het Gezondheidscentrum Kleine Steeg. Op de eerste etage in dit centrum bevindt zich onze praktijk. Er zijn voldoende gratis parkeermogelijkheden en er is een lift aanwezig in het gebouw.

We hebben vijf dagen per week spreekuur, waaronder één avondspreekuur. Daarnaast bieden wij zwangerschapsbegeleiding in groepsverband; ‘Centering Pregnancy’. Tijdens deze unieke bijeenkomsten wordt de medische zorg gecombineerd met voorlichting, het uitwisselen van kennis en ervaringen, het leren van gezondheidsvaardigheden en het stimuleren van onderlinge ondersteuning en vriendschap.

We beschikken over een eigen echoapparaat op de praktijk. Op enkele momenten in de zwangerschap zal, met jullie goedkeuring, een echo gemaakt worden. Meer informatie over de echo’s is te vinden onder het kopje ‘zwanger‘.

Het is ons streven om je tijdens de spreekuren met alle verloskundigen en eventuele waarnemend verloskundige, kennis te laten maken, zodat je iedereen kent tijdens de geboorte van je kind.

Onze spreekuren zijn uitsluitend op afspraak te bezoeken.
Op alle dagen -m.u.v. de donderdagmiddag- werken wij met een assistente. Onder deze tijden zijn wij bereikbaar voor het maken of wijzigen van een afspraak en voor niet dringende vragen op het nummer 046-4580054. Mocht je onverhoopt niemand aan de telefoon krijgen, laat dan te allen tijde een bericht achter op onze voicemail. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug. In geval van spoed kun je direct bellen met het dienstnummer (06-53864455), dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Hoofdlocatie: Gezondheidscentrum: Kleine Steeg 7e te Sittard

  • Maandag: 9.00u – 17.00u
  • Dinsdag: 13.00u – 20.00u
  • Woensdag: 9.00u – 17.00u
  • Donderdag: 9.00u – 17.00u
  • Vrijdag: 9.00u – 16.00u

Nevenlocatie: Gezondheidscentrum:  Raadhuisplein 4 te Munstergeleen.

  • Donderdag: 14.30u – 17.00u: Anticonceptiespreekuur.
Onze praktijk richt zich met name op zwangeren in Sittard, maar strekt zich ook uit over de plaatsen grenzend aan Sittard. Daarnaast kun je je aanmelden bij ons, als je woonachtig bent in de Duitse dorpen grenzend aan Nederland, de zogenoemde Selfkant.

Mocht je twijfelen of je in ons werkgebied woont, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of telefonisch tijdens de spreekuren.

Wij bieden studenten vanuit de Academie Verloskunde Maastricht geregeld een stageplek in onze praktijk. Dat betekent dat zij dit bijzondere vak komen leren door te doen en ervaren, altijd onder onze supervisie! Je wordt tijdig geïnformeerd over de eventuele aanwezigheid van een student. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, kun je dit te allen tijde aangeven.

Het is belangrijk dat jij je goed voelt bij je verloskundige, want zwanger zijn is al spannend genoeg.

Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Zit je met vragen? Met twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons dan. Liefst zo snel mogelijk, maar óók als je er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er iets aan te doen. Misschien kunnen we een misverstand uit de weg ruimen, je geruststellen, of op een manier gaan werken waar jij je prettiger bij voelt. Wanneer er meer tijd voor nodig is kunnen we die voor je inplannen.

Uitgebreide informatie over onze klachtenregeling is hier te lezen.