Voor ieder wat wils!

Het volgen van een zwangerschapscursus is niet verplicht, maar wordt met name aanbevolen als je voor het eerst in verwachting bent. Het is een goede voorbereiding op de bevalling door de informatie en oefeningen die je daar leert. Daarnaast is het natuurlijk leuk om ervaringen met andere aanstaande moeders uit te wisselen. Er zijn vele soorten zwangerschapscursussen. Sommigen doe je met andere zwangeren in groepsverband, andere cursussen doe je samen met je partner; alleen of in groepsverband. De meeste cursussen starten rond de 28 weken zwangerschap. Meld je daarom zo snel mogelijk aan. Er zijn verschillende cursussen in de regio te volgen tijdens de zwangerschap. Voor meer informatie kun je rechtstreeks contact opnemen.

Er zijn verschillende cursus die online gevolgd kunnen worden. Kijk eens op onderstaande links of er iets voor je tussenzit:

Bliss Zwangerschapscoaching: online cursus

Jolanda Verheggen: online hypnobirthing cursus

BevalFit Online: Joyce Habets – Fysio Zuid

Jenny Op den Camp (o.a. hypnobirthing): www.opdencampcoaching.nl

Babyopkomst TV: www.babyopkomst.tv

Online cursussen voor zwangeren: www.mindingeboorte.nl

1-op-1 cursus Positief en ontspannen bevallen

Geboorte vol vertrouwen: www.geboortevolvertrouwen.nl

Zwangerschapsyoga is een mooie manier om je voor te bereiden op de bevalling ook wanneer je nooit eerder yoga hebt beoefend. Tijdens de zwangerschapsyoga wordt aandacht besteed aan ontspanning van lichaam en geest, maar ook aan de voorbereiding van de geboorte. Er wordt geprobeerd uit de drukte van het dagelijkse leven te stappen en stil te staan bij “het moment”. In een rustige omgeving worden oefeningen gedaan om het lichaam soepel en ontvankelijk te maken voor de geboorte van het kind. Met ademhalingsoefeningen wordt het denken tot rust komen, waardoor er ruimte kan ontstaan. Daarnaast wordt door middel van onze handen en liefdevolle aandacht contact en verbinding met de baby. Gaandeweg groeit het “vertrouwen hebben” naar de bevalling toe.

De YogaMama: www.deyogamama.nl

Vrijman-Yoga: www.vrijmanyoga.nl

April Bopp: www.yogawithapril.nl

Gerlaine Jonckers: www.gerlaine.nl

Bodhini Yoga & Meditatie: www.bodhini.net

Dit totale programma wordt aangeboden door Bekkenfysiotherapiepraktijk Basis in Balans.

ZwangerFit® INDOOR | OUTDOOR-BOOTCAMP
Als onderdeel van ‘Mama in Balans’ verzorgt Basis in Balans ZwangerFit®. Een eigentijdse smallgrouptraining, speciaal ontwikkeld voor zwangere en onlangs bevallen dames. Onder leiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut en zwangerfitdocent/coach wordt er een actieve les gegeven (in de buitenlucht). De kracht van de cursus zit in een actief en gevarieerd programma, aangepast aan een ieders eigen tempo en niveau. Dit met als doel zowel preventie als herstel, met daarnaast behoud van conditie tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Sport en gezelligheid gecombineerd!

No nonsens puffen en persen
Ga goed voorbereid de bevalling tegemoet! Basis in Balans biedt, als onderdeel van ‘Mama in Balans’ een cursus waarbij je zo no-nonsens mogelijk informatie krijgt, over wat je kunt verwachten rondom en tijdens de bevalling.
De cursus bestaat uit een informatie avond voor de aanstaande ouder(s) en een lady’s-only- praktijkochtend. De informatie, tips & tricks en do’s & dont’s die je krijgt, geven een goed inzicht, zijn verhelderend en worden door aanstaande ouders ervaren als een echte meerwaarde!

Babymassage
Aandacht voor elkaar zorgt voor een goede ouder-kind relatie! Om dit te stimuleren biedt Basis in Balans, als onderdeel van ‘Mama in Balans’, de cursus ZwangerFit® BABYMASSAGE aan. Hierin leer jij als ouder (onder vakkundige begeleiding van een hierin gespecialiseerde fysiotherapeut) je kindje te masseren, zodat deze zich heerlijk kan ontspannen. De cursus is geschikt voor alle baby’s, maar in het bijzonder voor baby’s die veel huilen, veel spanning in hun lijfje hebben, onrustig zijn, slecht slapen en/of last hebben van buikkrampjes. In de cursus leer je massage aan je baby te geven. Contact maken en hechting staan hierbij op de voorgrond. Verder word je op de hoogte gebracht van een aantal handige tips en tricks,. Thuis kun je deze babymassage gemakkelijk zelf toepassen en samen met je kindje nagenieten van deze ontspannende cursus!

NVFB-ZwangerFit® is een product van de fysiotherapeut die werkzaam is in de gezondheidszorg rondom de zwangerschap, bevalling en de periode erna. Deze cursus is bedoeld voor actieve zwangeren en deelname kan al vanaf 16 weken. Instromen op een later moment is ook mogelijk. Ook bij bekkenklachten kun je deelnemen aan de lessen, aangezien deze begeleid worden door een bekkenfysiotherapeut.

Basis in Balans: www.basisinbalans.nl
Houben Fysiotherapie: www.houbenpersonaltraining.nl

Wil je fit blijven tijdens je zwangerschap of weer herstellen na je bevalling? PowerMama is een speciaal fitnessprogramma voor moeders (in spé). Ik ben Sanne, PowerMama Coach en gespecialiseerd in het trainen van moeders tijdens en na de zwangerschap.

  • Ben jij zwanger en wil jij graag blijven sporten tijdens de zwangerschap zodat je gezond en fit je bevalling in kan?
  • Ben jij (recent) bevallen en wil jij op een gecontroleerde en verantwoorde manier starten met sporten?
  • Of ben jij al langer geleden bevallen maar heb je nog steeds zwangerschapsgerelateerde klachten zoals bekkenpijn, urineverlies bij inspanning, een diastase of verzakking?

Dan is het PowerMama Programma geschikt voor jou!

Sanne Gielen: Kleine Steeg 7h – Sittard
W: www.powermama-sittardgeleen.nl

Zwanger zijn en een kindje verwachten is een bijzondere periode. Zowel je lichaam als de baby zijn continue in ontwikkeling en daarmee onderhevig aan veranderingen. Dit kan vragen en onzekerheden met zich meebrengen. Bij Bliss kan je antwoorden vinden op vragen die spelen, kunnen onzekerheden weggenomen worden en vind je het vertrouwen terug in de mogelijkheden van het lichaam en de kracht van jullie baby.

Je bent tevens welkom voor baby/peuter voetreflexmassage.

Febe den Hollander: www.bliss-zwangerschapscoaching.nl

HypnoBirthing® is  een ontspannen en stressvrije manier om een kind te baren. Het is een zeer simpel maar doordacht programma die je de kunst van het bevallen teruggeeft, zodat je vanuit je eigen kracht gemakkelijk en veilig je kindje ter wereld brengt. Alles wat je nodig hebt voor deze methode is al aanwezig in jouw lichaam. HypnoBirthing leert het je te herkennen en gebruiken. De cursus bestaat uit 5 lessen van ieder 2,5 uur.

Jonna Consten: www.hypnobirthingbijjonna.com

Esther George (klinisch verloskundige): online cursus, contact via www.hypnobirthingrandstad.nl

De positief en ontspannen bevallen cursus zit vol met praktische en mentale voorbereidingstechnieken voor een positieve bevalling.
Laat je twijfels of zorgen gaan en gebruik de ‘mind-tools’ om je sterk, zeker en positief te voelen. Leer ook hoe je de beleving van pijn kan verminderen.
Kom samen ontspannen tijdens onze cursus welke wordt ondersteund met lesfilmpjes, ontspannende mindset, luistersessies en het cursusboek.

Na inschrijving kun je gelijk al aan de slag met ontspannen via de Positieve Mindset luister sessies of het positief en ontspannen bevallen E-boek.

Lian en Gon (verloskundigen + cursusleiders): www.positiefenontspannenbevallen.nl

Bij deze zwangerschapscursus van Samen Bevallen staan jullie stil bij misschien wel jullie grootste verandering: jullie gaan ouders worden! Je kijkt er samen naar uit, maar waarschijnlijk heb je ook vragen en zit je met onzekerheden.

Jullie leren technieken die tijdens de bevalling toegepast kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan ademhalingstechnieken of hoe je je partner kunt helpen om de bevalling zo ontspannen mogelijk te doorlopen. De cursus kan in groepsverband of privé gevolgd worden.

Gertie Roberts: www.samenbevallen.nl

Tijdens de Perfect Pilates lessen zal veel aandacht besteed worden aan het voorkomen en bestrijden van rug- en bekkenklachten. Dieper gelegen rugspieren zullen sterker gemaakt worden in combinatie met de onderbuik- en bekkenbodemspieren om het kindje beter te kunnen dragen. Dit zorgt er ook weer voor dat je lichaam een betere houding krijgt. Doordat je deze spieren rondom je buik bewust oefent, krijg je na de bevalling de controle over je buik, bekken en lage rug sneller terug.

Daarnaast is er aandacht voor ontspanning. De oefeningen die worden gedaan leren het lichaam te ontspannen en kunnen goed worden toegepast tijdens het verloop van je zwangerschap en de bevalling. Zwangerschapspilates  is voor zwangere vrouwen vanaf 12 weken tot aan de bevalling.

Fysiotherapiepraktijk Göttgens Kienhuis Pfennings: www.fysiogkp.nl

Een zwangerschapsmassage biedt verlichting van klachten en brengt rust en ontspanning.

Bloeming Birth (Heerlen): www.bloemingbirth.nl

Zeker tijdens je zwangerschap is ademen een manier om de balans in jezelf te vinden en te houden. Vóór, tijdens en ná de bevalling kun je ervaren dat ademen middels een open en verbonden ademhaling je enorm kan ondersteunen in het vinden van vertrouwen, rust en ontspanning. Als jij je lekker voelt, geef je dat door aan je baby. Ook kun je leren om middels ademen contact te maken met je kindje.

Angele Kokkelmans : www.breathing2live.nl

Gertie Roberts (lactatiekundige) geeft regelmatig een voorlichtingsavond bij ons op de praktijk. Er wordt uitgebreid ingegaan op de voordelen van borstvoeding, methoden van aanleggen, houdingen en er wordt geschetst hoe het kolven en bewaren van borstvoeding in z’n werk gaat. Natuurlijk is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Tijd: 19.30u – 21.30u. Deelname kost € 7,50 pp.  Aanmelden is via onze website mogelijk.

‘Aanpakken voor Aanstaande Vaders’ is een soort zwangerschapscursus maar dan speciaal ontwikkeld voor aanstaande vaders. Het geeft informatie, praktische tips en veel uitleg over de periode die je leven als man ingrijpend zal veranderen.

De informatie is speciaal gericht op mannen en stelt de rol van de aanstaande vader centraal, met als doel om van hem te ondersteunen in zijn rol als coach en partner voor de aanstaande moeder. Het einddoel is dus een goed team te vormen om samen deze belangrijke periode van je leven op een prettige manier door te komen.

Info: www.vadercursus.nl